Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Het forest feast kookboek voor kids

Het mooie van koken is dat je altijd je eigen draai kunt geven aan een gerecht; er is ruimte voor improvisatie. Deze opvatting van Erin Gleeson spat dan ook van de bladzijden. De aquareltekeningen, de foto's en de recepten: alles bezit dezelfde speelsheid en creativiteit.

Naast 40 kleurrijke recepten, besteedt ze ook aandacht aan technieken en het presenteren van de gerechten. Dat maakt 'Het Forest Feast kookboek voor kids' tot een ideaal basiskookboek voor kinderen, waarin Gleeson kinderen leert hoe ze - en vooral met veel plezier - moeten koken.

Erin Gleeson woont in de bossen van Noord-Californië. Daar begon ze haar blog Forest Feast. In 2014 verscheen haar 'Forest Feast Kookboek', dat al snel in de bestsellerlijst van de New York Times belandde.

Prijs: € 17,95.

 

Kookboek voor kinderen, waarvoor de Amerikaanse auteur – gespecialiseerd in culinaire fotografie en illustraties, en een bekende foodblogger – een keuze maakte uit de eenvoudiger te bereiden recepten uit haar bestseller voor volwassenen ‘The forest feast kookboek’ (2e dr., 2015), zodat de vegetarische recepten goed door kinderen te maken zijn. Gestart wordt met inleidende informatie over bereidingswijzen, keukengerei, snijtechnieken enz. De recepten zijn verdeeld over de thema's snacks, dranken, salades, maaltijden, zoete heerlijkheden en feesthapjes. Tot slot is een register opgenomen. De puntsgewijze uitleg in woord en foto's is heel duidelijk. En de eindresultaten zien er ontzettend aantrekkelijk uit! De teksten zijn gedrukt in een groot quasi-typemachineletter. Het schitterend eigentijds vormgegeven boek toont heel veel prachtige kleurenfoto’s van ingrediënten, bereide gerechten, en kokkerellende en etende kinderen in en om het huis van de auteur, in de bossen van Noord-Californië.  Inspirerend boek voor kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar.