Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

If you can dream it.... you can do it

De dromenvanger of dreamcatcher is oorspronkelijk afkomstig van de Ojibweg, een indianenstam uit Noord-Amerika.

Over de geschiedenis van de dromenvanger is niet zoveel bekend.

De originele dromenvanger werd gemaakt van een buigzame tak die door pezen verbonden werd tot een cirkel en er werden daarna de veren bevestigd.

Er bestaan vele verhalen en legendes.

Het bekendste en algemene verhaal is als volgt:

We weten dat deze Native American de dreamcatcher boven het bedje van hun kinderen hingen. Men gelooft dat de hemel vol is met dromen, goede maar ook slechte dromen. Deze vangt de slechte dromen in het web en deze worden verbrand door de eerste zonnestralen. Goede dromen worden doorgelaten.

Veel kinderen met slaapproblemen hebben baat bij de dromenvanger. Het geruststellende verhaal doet vele kinderen rustig slapen.

Tegenwoordig wordt hij ook veel gebruikt als decoratie rondom en in het huis.

In onze winkel heb je keuze uit een grote collectie dromenvangers. Van een kleine mini dromenvanger tot grote dromenvangers met een doorsnede van 40 cm.

Alle dromenvangers zijn fair-trade. Ze variëren in prijs van € 3,95 tot € 24,50

Wij kopen onze dromenvangers bij Sarana. Het doel van Sarana is het verhogen van de levensstandaard van de lokale bevolking en het versterken van de capaciteit van de plaatselijke ondernemers. Zij houden toezicht op factoren zoals arbeidsomstandigheden, milieubeleid, capaciteitsversterking en eerlijke prijzen. Tevens dragen zij hun kennis van de Westerse markt over op de producent, in de vorm van adviezen of productontwikkeling. Sarana streeft hierbij naar het opbouwen van een duurzame handelsrelatie.

(If you can dream it... you can do it is een uitspraak van Walt Disney)