Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Armbandjes van gerecycelde Flip Flops

Van afval tot kleurrijk rijkdom, trash to treasure, slipper tot sieraad. Een leuk cadeautje voor een klein prijsje.

Flip-flop teenslippers, het nationale schoeisel van Afrika, drijven als bootjes langs de oever en spoelen aan tussen het riet. Langzaam loopt de amper volgestroomde Niger traag door Mali, een van de armste landen ter wereld. De vrouwen van de Bozo, een vissersvolk, proberen het hoofd boven water te houden door langs de oevers op zoek te gaan naar afgedankte en verloren teenslippers. Door de slippers in kleine stukje te snijden en langzaam te smelten boven het altijd brandende houtvuur voor hun hut, draaien zij prachtige sieraden van het drijvende afval. Inmiddels leven meer dan 80 families van de opbrengst van deze flip-flopsieraden.

De flip-flopsieraden zijn waterproof en de ideale accessoire voor een blije waternatte zomer. Geef de vrolijke bonte gestreepte verzameling aan vrienden en familie en gun de Bozo-vrouwen die de afgeleefde teenslippers een nieuw leven hebben geven een beter leven!
Draag het verhaal van de vissersvrouwen in Mali over door deze vrolijke sieraden van kleurrijke slippers te dragen en draag bij aan dit prachtige verhaal.


een handelsroute product: handgemaakt van gerecyclede teenslippers langs de Niger in Mali