Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

BAST BBQ-KOKOSKOOL

BAST bbq-kokoskool staat voor de ultieme barbecue-ervaring in zomer en winter.

Zie het als een mini-vakantie waarbij je een hele avond lang samen lekker eet en het gezellig hebt. BAST bbq-kokoskool is een duurzaam kwaliteitsproduct met een sociaal doel.

 

Links Bast for one time 335 gram brandt 1,5 uur. Prijs € 2,95

Rechts Bast bbq-kokoskool 2,4 kg. Prijs € 7,49

KWALITEIT

Gegarandeerd!

Deze hoge kwaliteit kokoskool is ideaal om mee te barbecueën! BAST bbq-kokoskool brandt langer en constanter dan reguliere houtskool. Bovendien blijft het goed heet, rookt het minder en krijg je minder snel vlammen. Perfect voor (in) direct, low en slow barbecue sessies.

ECO

Friendly & duurzaam

BAST bbq-kokoskool is gemaakt van kokosnootbasten, een afvalproduct vanuit de kokosindustrie. Daarmee verminder je de afvalbergen van kokosnootbasten in Indonesië. Voor deze barbecuekool hoeft dus geen enkele boom gekapt te worden!

SOCIAAL

Bewust

Het gehele product wordt in Indonesië gemaakt en verpakt tegen een faire prijs. Dit komt ten goede aan de lokale boeren en bedrijfjes. Daarnaast wil BAST werken aan betere arbeidsomstandigheden en productiemethoden. Bijvoorbeeld meneer Ipri, hij heeft een heftruck diploma gekregen. Nu heeft hij een extra vaardigheid, krijgt meer salaris en het gehele proces gaat nu sneller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAST bbq-kokoskool is een merk van Martono&Company, opgericht door Jeroen Martono Janssens. Het is een prachtig alternatief voor regulier houtskool en goed voor de consument, lokale communities in Indonesië en het is minder milieu belastend.

Janssens, van oorsprong Indonesisch en opgegroeid in Nederland, zag in zijn geboorteland hoe daar de harde noten van kokosnoten werden gebruikt om de saté op te grillen. En omdat hij erg van koken en lekker eten houdt raakte hij zeer enthousiast over bbq-kokoskool. Daarnaast wil hij met BAST een grotere markt voor Indonesië creëren, voor meer economische ontwikkeling. Zijn ondernemersgeest combineerde hij met zijn hart voor mens en milieu, en bracht BAST op de markt.