Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

 

 

Tijd voor kaarsen en sfeerlicht

Voor als de dagen donkerder worden....

De kandelaars van Kinta zijn handgemaakt van duurzaam gewonnen acacia hout en met een voedselveilige vernislaag behandeld. Ze worden geproduceerd door een kleinschalig familiebedrijf in de Filipijnen. Het bedrijf is goed georganiseerd, en streeft naar een gezonde, creatieve en plezierige werkomgeving tegen een goede, faire beloning.

De kerstboompjes van Fairforward worden geleverd door de kaarsenproducent die gevestigd is op Oost-Java, een relatief arme regio van Indonesië. Het bedrijf streeft ernaar marktleider te worden voor kaarsen van duurzame palmolie en op die manier werkgelegenheid en daarmee een behoorlijk bestaan te creëren voor de ruim 100, voornamelijk vrouwelijke, werknemers. RSPO staat voor Roundtable Sustainable Palm Oil. Als een plantage gecertificeerd is betekent dat dat de arbeidsomstandiheden op de plantage goed zijn net als de beloning. En er mag bijvoorbeeld geen regenwoud verdwijnen om plantages uit te breiden. In plaats daarvan wordt er gewerkt aan het vergroten van de opbrengst per hectare. Ook ondersteunen de RSPO gecertificeerde plantages small holders (bedrijfjes met minder dan 20 hectare) om op een meer milieuverantwoorde wijze te gaan werken en ook gecertificeerd te worden.  

De kaarshouders van Van Verre zijn van aluminium en handgemaakt in India. Geschikt om een normaal formaat waxine lichtje in te branden. Het is ook mogelijk om de houder te openen en de het kaarsje binnenin te zetten om zo de geur van heerlijk geurende olie te verspreiden.

Individuele prijzen:

  excl. BTW incl. BTW
Kerstboomkaars Fairforward €  4,09 €  4,95
Kaarshouder L €  7,85 €  9,50
Kaarshouder M €  6,20 €  7,50
Kandelaar L € 10,33 € 12,50
Kandelaar M €  8,22 €   9,95

 

Prijswijzigingen voorbehouden