Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Boterhamzakjes van Keap Leaf

Hét duurzame alternatief voor het plastic boterhamzakje is dit lunchzakje van Keep Leaf. Boterhamzakjes voor brood, fruit etc in plaats van plastic zakjes. Eenvoudig wasbaar, licht en ideaal voor op school en onderweg.

Eigenschappen herbruikbaar boterhamzakje

  • Boterhamzakje van katoen
  • Vrij van bpa
  • Klittenbandsluiting
  • Lichtgewicht materiaal
  • Wasbaar, mogen in wasmachine en bovenin vaatwasser
  • Ideale vervanging voor plastic zakjes/folie

De Baggies van Keep Leaf zijn gemaakt van katoen met een waterafstotende nylon binnenkant en sluit zeer goed met klittenband. De boterhamzakjes zijn vrij van schadelijke stoffen zoals weekmakers, lood en uiteraard BPA-vrij. Ook na langdurig gebruik en veelvuldig wassen, blijven ze fris ruiken.

De boterhamzakjes zijn ideaal als je een dagje weg gaat en je wilt geen broodtrommel meenemen. Ook in huis kun je ze gebruiken om etenswaren in te bewaren. De kleinste maat is ook handig voor elastiekjes, speldjes etcetera. Voor eerste gebruik even wassen.

Boterhamzakje herbruikbaar en eenvoudig wasbaar

De Baggies zijn eenvoudig af te spoelen onder de kraan. Ze mogen in de wasmachine en ook in het bovenste rek van de vaatwasser. Vermijd sterk geparfumeerde wasmiddelen, boterhammen horen niet naar bloemen te ruiken.

Keep Leaf Baggies en milieu

De Keep Leaf Baggies worden milieuvriendelijk geproduceerd en er wordt gebruik gemaakt van gifvrije verfstoffen. Wanneer je de Baggies niet meer wilt gebruiken, kun je ze terugsturen naar Keep Leaf en dan zorgen zij voor de recycling.

Keep Leaf eco en stijlvol design

Keep Leaf is een merk dat duurzame, stijlvolle en moderne producten maakt. De spullen worden gemaakt d.m.v. ecologisch en sociaal verantwoorde productiemethoden.

Duurzame en verantwoorde productie

De fabriek van Keep Leaf ligt in India en is ETI (Ethical Trade Initiative) gecertificeerd wat garant staat voor verantwoordelijk produceren en tevens een verantwoordelijke bedrijfsvoering. Internationaal erkende testlaboratoria worden ingezet om kwaliteit en overeenstemming met internationale normen te waarborgen.

Goede arbeidsomstandigheden en goede doelen

Keep Leaf gelooft in een werkomgeving die rechtvaardige lonen, langdurige werkgelegenheid, onderwijs en opleiding voor werknemers steunt, om zo mee te helpen bouwen aan een betere toekomst.

De collecties van Keep Leaf zijn ontworpen met het oog op het milieu, en de bevordering van het gebruik van duurzame, biologische producten en materialen.

Keep Leaf steunt jaarlijks een goed doel of organisatie door een deel van de opbrengsten van elk verkocht product te doneren.

Keep Leaf
Jaswinder Salh, Canadese van Indiase oorsprong, was altijd al gek van mode. Ze maakte carrière bij diverse grote modemerken. Toen ze kinderen kreeg veranderde dat haar kijk op de wereld. Ze vond dat er meer aandacht moest zijn voor het milieu en de werkomstandigheden van mensen. De wens ooit een eigen onderneming te beginnen had ze ook nog steeds.

In 2007 startte Jaswinder Keep Leaf en bracht ze haar idealen in praktijk. De fabriek waar Keep Leaf mee samenwerkt is ETI (Ethical Trade Initiative) gecertificeerd, dat betekent bijvoorbeeld een langdurige samenwerking, scholing en training van werknemers, goede werkomstandigheden en geen kinderarbeid. In 2014 is Keep Leaf een partnership aangegaan met Free the Children en heeft meegeholpen met de bouw van een school in Rajasthan, India vanuit de filosofie dat onderwijs is het beste middel is om de cyclus van armoede te doorbreken.