Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Muskietennettasjes

Een kleurig alternatief voor plastic tasjes!

In iedere handtas één en

je hebt nooit meer een plastic tasje nodig!

 

 

Sinds 1 januari 2015, een jaar voor het officiële verbod, stopte Wereldwinkel Bussum al met het verstrekken van gratis plastic tasjes.

Wij staan achter die Europese maatregel, vinden het een zeer goede ontwikkeling en het past perfect in onze doelstelling om producten te verkopen die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu.

Liever verkopen we een duurzaam tasje zoals bijvoorbeeld die leuke tasjes in vier vrolijke kleuren die gemaakt zijn van muskietennet.

 

Fairtrade uit Dhaka Bangladesh

Ze worden fairtrade gemaakt door vrouwen in Dhaka in Bangladesh van nieuwe netstof van de lokale markt die gebruikt wordt voor het maken van onder andere klamboes. De stof is dus niet geïmpregneerd met gif tegen muskieten. Op het moment dat het tasje niet meer bruikbaar is kan het in de kledingrecyclebak. Stop zo'n kleurig tasje in je handtas en je aankoop kan altijd zo mee!

Ook handig te gebruiken in plaats van de plastic hemdtasjes die je in de supermarkt nog mag gebruiken voor groente en fruit. Dat geeft een goed gevoel: geen plastic afval.

Het tasje neem weinig ruimte in en kost maar € 1,95.