Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Facebookactie

 

 

En de winnaar van de 6 pakjes Hennep thee is....... Muriel van Asselt: Van harte gefeliciteerd!! We hebben Muriel geïnformeerd. Het is de bedoeling dat ze op een nader te bepalen tijdstip haar prijs ophaalt in de winkel.

 

                                               

 

 

 

FACEBOOK WINACTIE

Let op: de actie start op donderdag 14 juli.

Je kunt 6 pakjes Hennepthee winnen van iedere smaak, die op de afbeelding staat, twee. Hoe doe je mee? Reageer met een 'hart' of een 'like' op de betreffende actie op onze facebookpagina. Geef je de thee liever aan een ander? Tag dan die persoon in je reactie met zo nodig de reden waarom. Wie weet word jij de prijswinnaar.

Actievoorwaarden: Deze actie loopt van 14 juli t/m 5 augustus 2017 en wordt op geen enkele manier gesponsord, goedgekeurd of beheerd door Facebook. We trekken uit de reacties willekeurig  één winnaar die de theepakjes wint. Wij stellen de winnaar via een persoonlijk Facebookbericht op de hoogte. De prijs wordt opgehaald in onze Wereldwinkel. Op 7 augustus maken we de winnaar bekend. Over deze actie wordt niet gecorrespondeerd.

Eens een heel ander kopje thee drinken?

Probeer dan de hennep thee (officieel: infusion) van Dutch Harvest.             

De hennep thee (officieel: infusion) van Dutch Harvest wordt gemaakt van onbespoten gedroogde hennep bladeren, zonder enige kunstmatige toevoegingen. Hoe het smaakt? De hennep thee heeft een milde, frisse en licht zoete smaak, gevolgd door een bijzondere prikkelende afdronk. Hij is verkrijgbaar in vier varianten: een pure en drie melanges. De thee is gemaakt van een EU gecertificeerde hennepvariant die de psychoactieve stof THC niet bevat: je wordt er dus niet stoned van!

Het pak bevat losse thee, die je kunt bereiden met een thee-ei- of filter, of in een speciale theepot met ingebouwde theezeef. Inhoud: 40 gram hennep thee, losse theebladeren. 

Zie hier hoe-ie gemaakt wordt!

Waar komt het vandaan?

Dit is een echte lokale thee: de hennep groeit in Oost-Groningen. Hier waren vroeger de stro-kartonfabrieken gevestigd. Toen dit wegviel ging dit gepaard met veel werkloosheid in de regio. Inmiddels wordt daar door verschillende boeren samen jaarlijks 2000 hectare hennep geteeld. Dit zorgt voor een nieuwe economische impuls in de regio.

De hennep wordt elk jaar op andere velden verbouwd, het is namelijk ene uitstekend ‘rotatiegewas’. Het heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, en verbetert de structuur van de aarde. Bovendien worden alle onderdelen van de plant gebruikt. Van de hennepvezels wordt kleding, isolatiemateriaal en plastics gemaakt. Het hennephout wordt in de bouw gebruikt en van de bladeren en bloemen maakt Dutch Harvest deze bijzondere thee.

Hoe is het gemaakt?

  • De hennep wordt verbouwd op het land in Groningen, zonder enige bestrijdingsmiddelen. Met speciale oogstmachines worden de bladeren geoogst.
  • Na het drogen wordt de thee gemengd met verschillende biologisch ingekochte kruiden. Er worden geen smaakstoffen of andere kunstmatige zaken aan toegevoegd, het is puur natuur.
  • Tot slot wordt de thee ingepakt op een sociale werkplaats, waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een mooie dagbesteding hebben.
  • De composteerbare verpakking is speciaal ontwikkeld van biologisch afbreekbaar plastic en van papier op basis van landbouwafval. Zo is het in alle opzichten een duurzaam product.
     

Onze drie varianten

De hennep thee is te krijgen in pure vorm, of in drie bijzondere melanges: